Lankytini objektai

Didžioji Kintų tuja

Kintų tuja

Kintuose plačiai pievoje išsikerojusi, 18 metrų į dangų stiebiasi Didžioji tuja. Šio gamtos paminklo lajos plotas siekia net 12 metrų. Įprasta yra girdėti apie aukščiausius ąžuolus, pušis ar liepas, tačiau didelių tujų bet kur nepamatysi.

Kintų tuja yra didžiausia Lietuvoje ir antroji pagal dydį Europoje. Sakoma, kad didesnė yra tik Šveicarijoje. Kintuose esančios tujos amžius tiksliai nežinomas, manoma, kad galimai ji buvo pasodinta apie 1902-1912 metus.

Didžiosios Kintų tujos koordinatės – 55.423831, 21.257494 (Uosto g. 10, Kintai, Šilutės raj.). Atvykę į miestelį, automobilį galite palikti aikštelėje prie Kintų vidurinės mokyklos. Būtent prie mokyklos rasite ir ženklus, patvirtinančius, jog tuja yra netoliese. Nepilnas kilometras pėsčiomis už mokyklos prasidedančiu taku per miškelį – ir pasieksite didelę pievą. Būtent joje stūkso išsikerojęs ir daug erdvės būti turintis medis – Didžioji Kintų tuja. Mes, gryni miestiečiai, tujas matome kasdien, tačiau nedidukes, gyvatvorėse aplink namus susispietusias ir neaukštas. Tad aštuoniolikos metrų “ūgio” tuja Kintuose paliko įspūdį. Sunku buvo net į nuotraukos kadrą ją sutalpinti.

Didžioji Kintų tuja
Didžioji tuja
Didžioji Kintų tuja
Už mokyklos rasite rodyklę, kreipiančią tujos link.
Didžioji Kintų tuja
Takas vedantis prie tujos.
Didžioji Kintų tuja
Didžioji Kintų tuja
Didžioji Kintų tuja
Tujos kamienas.
Trakai

Diana Gedeikytė-Jakutienė

Esu Diana - kelionių po Lietuvą (ir ne tik) tinklaraščio www.checkinlithuania.com autorė. Tinklaraštį kuriu jau aštuonerius metus ir jis pilnas mano rekomendacijų, kur keliauti ir ką įdomaus pamatyti Lietuvoje bei pasaulyje. Rašau apie tai, ką pati atrandu, savo akimis pamatau ir man patinka. Kurdama tinklaraštį ir dalindamasi jame savo atradimais labai tikiuosi kelionėms įkvėpti ir kitus, noriu, kad kuo daugiau žmonių gyventų aktyviai ir pažintų savo kraštą, pamatytų, kokia graži yra Lietuva ir koks įdomus visas pasaulis.

www.checkinlithuania.com nugula ir mano sukurti maršrutai, skirti keliavimui po Lietuvą automobiliu.

Po mūsų šalį ir užsienyje keliauju ne tik keturiais ratais, pasaulį tyrinėju ir žygiuodama. Tad tinklaraštyje rasite ir mano žygių istorijų.

Prenumeruokite naujienlaiškį

Informacija apie gražiausias Lietuvos vietas - jūsų pašto dėžutėje.

Palikite savo el. pašto adresą ir pirmieji sužinosite, ką naujo ir įdomaus mes atradome ir siūlome aplankyti.

Loading